140 години от Освобождението на България честват Трявна и Плачковци

март 3, 2018
Автор: Веселин Михов

140-та годишнина от Освобождението на България и подписването на Санстефанския мирен договор беше отбелязана с тържествено честване в Трявна и Плачковци. И двете тържества започнаха с приемане на строя на местния клон към Национално дружество „Традиция“ и издигането на националния флаг от заместник-кмета на община Трявна Николина Николова и кмета на кметство Плачковци Борислав Борисов.

На площад “Капитан Дядо Никола” в Трявна заместник-кметът  приветства присъстващите по случай националния празник. В официалната програма взеха участие ученици от ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“, ОУ “Васил Левски” -Плачковци и СУ „Петко Р. Славейков“, изпълнители от Класа по народно пеене при Школа по изкуствата към НЧ “П. Славейков 1871“ и Танцов клуб „Тревненски сокай“ към НЧ “П. Славейков 1871“.

Официални гости на празничното честване бяха заместник-областният управител Мария Пенева и председателят на Общински съвет – Трявна Силвия Кръстева.

Ръководството на Община Трявна, официалните гости и граждани поднесоха венци и цветя пред паметници на поборници и опълченци в двора на църквата „Св. Архангел Михаил“.

Отбелязването на празника ще завърши в 19.30 часа със спектакъла „Звук и светлина“ на площад “Капитан Дядо Никола”.