160 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно” в Трявна

септември 18, 2017
Автор: Веселин Михов

image

160 доброволци от Трявна и Плачковци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно” на 16 септември.  Над 1700 кг. са събраните отпадъци в общината по време на кампанията, за чието депониране не се дължат отчисления съгласно Закона за управление на отпадъците.

Възпитаниците на СУ „П.Р.Славейков“ почистиха района по поречието на р. Тревненска в кв. Тепавиците, а учениците от ОУ „Проф. П.Н.Райков“ превърнаха района около училището си в по–чисто и привлекателно място.

От SOS Детско селище – Трявна  събираха отпадъци по пътя към кв. Хитревци. Служителите на Дневен център за възрастни хора с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция – Трявна почистиха района на парка край Детска специализирана белодробна болница „Царица Йоанна“.

   

Членове на Клуба на пенсионера и служители на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ почистиха района на парка около читалището, площада и поречието на реката. ДГС – Плачковци се погрижиха за чистота в района на ПП „Българка“ – местностите „Кръстец“, „Бъзовец“ и покрай хижа „Българка“. Доброволци от ПП ГЕРБ – Трявна събираха отпадъци покрай пътя от кв. Божковци до с. Бангейци.

Служители на „Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство“ и доброволци почистиха района на „Музея на иконата“.

Служителите на Кметство Плачковци почистваха в района на с. Енчовци и чешмата край с. Киселковци. Общинска администрация Трявна почисти района от чешмата на ул. „Лясков дял“ до хижа „Бръшлян“ и района покрай бъдещия „Клуб за социални и културни дейности“ в кв. Светушка.

 

В кампанията се включи и сем. Драганови от Слистра, които редовно почиват в тревненския Балкан. Те почистиха „Еко пътеката на здравето“.

Кметът на Община Трявна благодари на всички доброволци, включили се в кампанията.