165 УЧАСТНИЦИ В ПЪРВИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РЕЦИТИРАНЕ НА ПАТРИОТИЧНО СТИХОТВОРЕНИЕ „БЪЛГАРИЯ – МАЙКА НА ГЕРОИ“

февруари 25, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

На изключително голям интерес се радва Първият Национален конкурс за рецитиране на патриотично стихотворение „България – майка на герои“ организиран от Община Трявна и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Конкурсът е посветен на 3-ти март – Ден на Освобождението на България от османско робство.

Получени са 165 видеозаписа на деца от цялата страна. Участниците са от София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Силистра, Шумен, Благоевград, Пазарджик, Исперих, Монтана, Разград, Асеновград, Троян, Ловеч, Севлиево, Дряново, Трявна, Плачковци, Вършец, Сунгурларе, Смядово, селата Стража, Ярджиловци, Преславци, Лесново, Рупките, Бесарабово.

Община Трявна изказва благодарност на всички участници и им пожелава успех. Предстои жури да отличи най-добре представилите се деца в четири възрастови групи.

Обявяването на победителите ще се състои на 02.03.2021 г. в официалния сайт на Община Трявна: tryavna.bg.

Награждаването на отличените творби ще се състои на 04.03.2021 г. в сградата на Община Трявна. Поради извънредната епидемична обстановка, награждаването на децата ще се състои индивидуално, в опреден час, за който отличените участници ще бъдат уведомени чрез телефонно обаждане. В случай на невъзможност за присъствие, наградите ще бъдат изпратени по пощата или чрез куриер.