219 ТВОРБИ СА ПОЛУЧЕНИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ЗА СЛАВЕЙКОВА НАГРАДА

май 20, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

На 2 април 2020 г. Община Трявна обяви Национален конкурс на името на Петко и Пенчо Славейкови за лирично стихотворение. Конкурсът се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

За участие в тазгодишното издание на поетичния конкурс, в Община Трявна са получени 219 творби.

Славейковата награда се присъжда на български автор или на чуждестранен автор за лирично стихотворение след провеждане на национален конкурс „Петко и Пенчо Славейкови”. Конкурсът е анонимен и се провежда всяка година. Няма възрастови ограничения. Авторите участват с едно стихотворение от максимум 30 стиха. Необходимо е текстовете да са неиздавана поезия.

Предстои компетентно жури да оцени получените творби и да отличи победителите. Предвидени са четири награди: Голямата Славейкова награда – 2 500 лв. и почетен плакет, втора награда – 1 000 лв. и почетен диплом, трета награда – 500 лв. и почетен диплом и награда на публиката – 500 лв. и почетен диплом.

 

Предвид обявеното извънредно положение на територията на Република България, провеждането на Славейковите празници, което бе предвидено в периода от 11 до 14 юни 2020 г., бе отложено за по-късна дата. На 28.05.2020 г. в официалния сайт на Община Трявна www.tryavna.bg допълнително ще бъдат обявени дата на провеждането на празниците, период за гласуването онлайн за награда на публиката, както и обявяването на резултатите от конкурса.