24 БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА СА ЗАЛОВЕНИ В ТРЯВНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ

август 25, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Съгласно сключен договор между Община Трявна и фондация „Улични сърца БГ“ с. Глушка, община Дряново, на територията на общината се извършва залавяне на безстопанствените кучета. За няколко месеца в Трявна са хванати 24 кучета. През днешния ден са заловени две, а утре предстои ново посещение от представители на „Улични сърца БГ“.

На 24 август 2020 г. зам.-кметът Марин Маринов посети приюта на фондацията в село Глушка. Той установи, че условията са на изключително високо ниво. Кучетата са здрави и за тях се полагат всички необходими грижи. В момента обаче капацитетът на приюта е запълнен, поради което залавянето на кучета на територията на община Трявна е ограничено. До два месеца фондацията ще разполага с втори оборудван микробус, с който обезпаразитените и кастрирани кучета ще бъдат транспортирани до Великобритания. Там на любимците ще бъдат осигурени домове. Едно от заловените в Трявна кучета вече е осиновено там.

От „Улични сърца БГ“ уверяват, че след оборудването на втория микробус, ще се реагира своевременно и ще се работи по проблема с уличните кучета на територията на Община Трявна.