31 УЧАСТНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАЙСТОРСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ВЕЛОСИПЕДИ В ТРЯВНА

юли 1, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

СЪБИТИЕТО СЕ ПРОВЕДЕ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА У НАС

Ежегодният Национален ден на безопасността на движение по пътищата у нас бе отбелязан и във възрожденска Трявна. Състезание по майсторско управление на велосипеди предизвика общо 31 малчугани, които трябваше да демонстрират технични умения за безопасно преминаване по предварително поставени препятствия на обозначеното за целта трасе.

„Децата наистина показаха, че знаят правилата за движение по пътищата и това може само да ни радва, защото здравето и безопасността са на първо място! Всички минаха пробно по трасето, след което започна и състезателния елемент на събитието – всеки индивидуално преминаваше през препятствията, като целта бе най-малко събрани наказателни точки за допуснати грешки“, коментира г-жа Сашка Александрова – секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни при Община Трявна.

За своята инициативност, знания и умения, малчуганите получиха медали и листовки с информация за най-важните пътни знаци за движение по пътищата. Наградите бяха връчени от заместник-кмета на Община Трявна инж. Жасмина Лазарова и г-н Росен Ралев – старши експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“ при Община Трявна. Най-добрите петима бяха отличени допълнително с топки за игра. Това са:

– Михаил Колев

– Владимир Милев

– Никола Димитров

– Кристиян Иванов

– Кристиян Минев

Образователните и превантивни събития по случай Националния ден на безопасността на движението по пътищата продължават със съвместни събития между Община Трявна, детски градини и органите на реда през следващата седмица.