4-ГОДИШЕН МАЛЧУГАН БЕ СРЕД НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ В ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПОХОД ДО АИР „БОЖЕНЦИ“ ПО ВРЕМЕ НА „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО“

септември 30, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

И днес продължаваме да Ви показваме активностите на Община Трявна, с които местната власт кандидатства тази година в четвъртото издание на Националния конкурс на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2022“. След мащабните спортни прояви, приятните и полезни срещи с фитнес инструктори, латино танци и пр., завладели от раз жители и гости на Трявна, е ред да Ви разкажем и за туристическия поход до Архитектурно-историческия резерват „Боженци“, който се проведе през изминалите почивни дни.

Сборният пункт, разбира се, бе едно от най-емблематичните и отличаващите се места за Трявна и региона – възрожденският площад „Капитан Дядо Никола“ с високо извисяващата се старинна часовникова кула. Водач на групата бе старши експертът „Култура, образование, спорт и здравеопазване“ в Община Трявна г-н Кольо Дабков, а желаещите да се включат в похода бяха както местни жители, така и гости на града. Най-малкият сред участниците бе 4-годишният Самуил от Варна, който със своето царско и свято име веднага се отличи и гордо застана редом до г-н Дабков.

„Времето беше с нас – слънчево, топло и приятно за разходки. Направихме си по една обща снимка пред часовниковата кула и поехме с много ентусиазъм и настроение по бяло-зелената линейна маркировка към АИР „Боженци“.“ споделя старши експертът „КОСЗ“ в Община Трявна.

Бяло-зелената линейна маркировка е една от трите туристически еко пътеки, водещи от Трявна до китното селце и обратно. Маршрутът на групата премина през тревненските живописни села Зеленика и Веленци, които разкриха пред включилите се в похода красиви и спиращи дъха гледки.

„Панорамната гледка беше наистина прекрасна особено сега с настъпването на есента и багрите, в които започва да се пременя гората. Успяхме ясно да видим връх Ботев, който бе вече отрупан в бяло, което говори, че зимата също лека-полека настъпва. С кратки почивки стигнахме до Боженци, където обядвахме и поехме обратно към Трявна по втората еко пътека, а именно бяло-синята такава!“ допълва още г-н Кольо Дабков.

Така, активни и положително заредени, любителите планинари с удоволствие използваха повода, който обедини малки и големи през този месец в Трявна и показаха, че да си приятел на природата също носи здраве, радост и спокойствие на душата и тялото!