4161, 68 ЛВ. СЪБРА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ В ПОМОЩ НА МАЛКАТА НЕЛИ

януари 9, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Благотворителната кампания на Спортен клуб по лека атлетика „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“, в помощ на малката Нели, успя да събере значителната сума от 4161, 68 лв., която ще бъде използвана за лечението на болното дете. 800 лв. от тях бяха дарени от местна коледарска дружина след пресъздаване на традиционния обичай по празниците в Трявна и бяха предварително преведени по сметката на детето.

Останалата сума от 3361, 68 лв. бе събрана по време на коледното тържество на СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ и организирания от тях благотворителен базар в закусвалня „Съни“ в Трявна, както и от дарителски кутии, разположени в пет търговски обекта из града –  Магазин „Шареното копче“ под хотел „Комплимент“;  Кафе „Бри“; Каса на Изипей до РУ – Трявна; Магазин „Детелина“ и Магазин „Мечо Пух“.

Събраните средства бяха преброени и описани днес, 09 януари, в кафе „Бри“ от ръководството и треньорският екип на СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“, PR на Община Трявна и представители на търговските обекти, подали ръка на тази благородна инициатива.

„Изключително съм щастлив и горд от кампанията, която проведохме и благодаря на всички, които се отзоваха! Благодаря на децата и техните родители, които активно се включиха в каузата и изработиха голяма част от коледните красоти в нашия благотворителен базар, както и на всички подали ръка на каузата „Малката Нели“!“ сподели съпредседателят на СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ г-н Васил Донев.

Сумата от 3361, 68 лв. вече е преведена по сметката на детето от треньорът по лека атлетика и настоящ общински съветник в ОбС Трявна г-н Кристиян Генев. Припомняме, че инициативата стартира в навечерието на Коледно-новогодишните празници съвместно с Dimi Tryavna Tattoo&Hristo Hristov Art и СМРЗИ-Трявна и бе подкрепена, както от Община Трявна, така и от местния бизнес.

Дарението ще бъде използвано за подпомагане на 6-месечната Имунотерапия на малката Нели на стойност 150 000 евро, която е следващата стъпка в спасяването на нейния живот.

Събирането на средства продължава. Ако и Вие желаете да станете част от тази кауза може да го направите на IBAN: BG25UNCR70001523587059, титуляр Нелис Заимова Кедова.

Нека заедно помогнем на едно дете да живее!

Община Трявна още веднъж поздравява инициаторите на тази благородна кампания и благодари на всички отзовали се от сърце!