51 АБИТУРИЕНТИ ПРАЗНИЧНО ДЕФИЛИРАХА ПО ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ В ТРЯВНА

май 25, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Трявна официално изпрати своите абитуриенти от Випуск 2022! В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, по традиция завършващите преминаха по червения килим в Трявна и събраха погледите и овациите на десетки граждани, щастливи родители и развълнувани преподаватели, дошли да ги изпратят в един от най-запомнящите моменти от живота им. Тази година в Славейковия град завършиха общо 51 абитуриенти – 30 възпитаници на Средно училище „Петко Р. Славейков“ и 21 възпитаници на Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“.

Първи пред погледите на десетки граждани бяха завършващите от НГПИ „Тревненска школа“. Развълнувани от емоцията, с усмивки на лице и красиви тоалети, абитуриентите започнаха да се събират пред сградата на учебното заведение в 17:00 ч., където и тази година спазиха традицията за обща снимка пред входа на училището с директора г-н Орфей Миндов. След последното прекрачване на училищния праг и изпращането с училищния звънец, в 18:00 ч. завършващите се отправиха към ресторант „Чукара“ за празнуване на своя бал.

Бляскави и феерични рокли, стилни и класни костюми показаха и абитуриентите от Випуск 2022 на СУ „Петко Р. Славейков“. Точно в 19:00 ч. Централната градска част на Трявна се огласи от множество автомобилни клаксони, които оповестиха пристигането на завършващите. В своята незабравима звездна вечер момчетата и момичетата преминаха по червения килим пред многобройната събрала се публика и прекрачиха прага на учебното заведение за последен път. Време за снимки, наздравица с шампанско и традиционното чупене на стъклените чаши и бутилки в земята. Гръмко отброяване от 1 до 12 и придвижване до площад „Капитан Дядо Никола“ пред Часовниковата кула в града. Така изглеждаше Трявна късно снощи. Славейковите възпитаници отпразнуваха своя бал в комплекс „Бръшлян“ с пищна заря, много музика, танци и споделени емоции, които никога няма да бъдат забравени.

Община Трявна още веднъж поздравява всички абитуриенти от Випуск 2022 и им пожелава много здраве, попътен вятър и много нови покорени върхове! На добър час! Дерзайте и не спирайте!