684 ученици ще прекрачат прага на тревненските училища на 15 септември

септември 14, 2018
Автор: Илияна Георгиева

В навечерието на Първия учебен ден кметът на Община Трявна поздравява всички директори, учители, ученици и  деца с настъпването на новата учебна година.

684 са учениците в Община Трявна, които ще прекрачат училищния праг на 15 септември. Сто и шест от тях ще се обучават в сферата на изкуството и художествените занаяти в НГПИ „Тревненска школа“. 53 първокласници ще влязат за първи път в класните стаи през тази година, а броят на децата, посещаващи детските градини на територията на общината е 182. Изготвени са обстойни списъци за децата и учениците, подлежащи на прием в образователните институции през учебната 2018 и 2019 г. Утвърден е броят на записаните възпитаници в детските градини и училищата. На територията на община Трявна няма необхванати от учебния процес деца.

С решение на Общински съвет – Трявна са одобрени маломерните паралелки в тревненските училища за учебната 2018/2019 г. В ОУ „Васил Левски“, гр. Плачковци и ОУ „Проф. П. Н. Райков“, гр. Трявна всички паралелки са с ученици под нормативно установения минимум. В СУ „П.Р.Славейков“ единствено в десети клас учениците са под нормативно установения минимум.

 

По случай първия учебен ден тревненските ученици ще имат възможността да се повозят безплатно в общинските атракционни електробуси от 11,00 ч. до 13,00 ч., място на тръгване – площад „Капитан Дядо Никола“.