800 000 ЛВ. ЗА ОБЩИНА ТРЯВНА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОДПОРНА СТЕНА

декември 9, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

С Постановление на Министерски съвет от днес, 09.12.2020 г., на Община Трявна бяха отпуснати 800 000 лв., предвидени за изграждане на подпорна стена в кв. „61” и кв. „61 А” по плана на град Трявна.

Неколкократно в рамките на 2020 година, кметът на Община Трявна Силвия Кръстева подава заявления до Министерски съвет и Министерството на финансите за финансиране на два проекта, а именно: „Изграждане на подпорна стена в кв. „61” и кв. „61 А” по плана на град Трявна“  на стойност 871 000 лв. и „Реконструкция на обслужваща сграда към спортен комплекс Трявна“  на стойност 692 000 лв., както и заявления за финансиране ремонт на улици на територията на Община Трявна  (ул.“Тодор Кирков“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Стефан Караджа“, ул. „Хаджи Димитър, ул. „Стоянков дол“, ул. „Асеневци“, ул. „Ангел Кънчев“, кв. Ковачеци – гр. Плачковци и ул. „Ради Ноев“ в гр. Плачковци) за сума в размер на 1 800 000 лв.

След проведени срещи и разговори от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева с представители на съответните министерства и уточняване параметрите за желаните финансирания, с радост Ви съобщаваме, че правителството отпусна финансов ресурс на Община Трявна, с който ще бъде решен един дългогодишен проблем, свързан с коритото на река „Тревненска“ в района на кв. „61“ и „61А“ по плана на гр. Трявна.

 

„Вярвайки в това, че трябва да градим и надграждаме, сме убедени, че пътят, по който вървим, е верният и ще продължаваме да отстояваме позицията на нашата община, за да може да защитаваме правата си и да постигаме целите си.

Оставаме с надежда, че Община Трявна ще получи още финансиране занапред.

Общинска администрация ще продължи да влага своя труд и умения за осъществяването на основната ни цел – да се вслушваме в гласа на хората и да работим заедно за развитието на общината.“ – коментира кметът на Община Трявна Силвия Кръстева.