АКТУАЛНА COVID-19 ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЩИНА ТРЯВНА

януари 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Актуална Covid-19 информация за разпространението и заболеваемостта от коронавирусна инфекция на територията на Община Трявна. Данните са предоставени от Регионалната здравна инспекция-Габрово и проследяват нивото на заболеваемост за 14-дневен период от време.

Към момента диагностицирани с Covid-19 на територията на Община Трявна са общо 65 души.

55 от тях са на домашно лечение, 10 са настанени за лечение в болница.

62 са с положителен резултат след направено лабораторно изследване, 2 са били контактни на заразени лица и 1 е поставен под задължителна карантина след изписване от болница.

За периода от 27 декември до 29 декември поставени под карантина са общо 4 души. 3 са били контактни на заразени лица, 1 е пристигнал от рискова зона.

От вчера – 04.01.2022 год. диагностицирани с Covid-19 на територията на Община Трявна са общо 19 души. Всички са с положителен резултат след направено лабораторно изследване и са на домашно лечение.

Предвид отново увеличаващата се заболеваемост от коронавирусна инфекция в страната, Община Трявна призовава всички граждани да бъдат отговорни, да спазват наложените от Здравното министерство мерки и да пазят, както собственото си здраве, така и това на околните.