АКТУАЛНА COVID-19 ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЩИНА ТРЯВНА

януари 26, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Актуална Covid-19 информация за разпространението и заболеваемостта от коронавирусна инфекция на територията на Община Трявна. Данните са предоставени от Регионалната здравна инспекция-Габрово и проследяват нивото на заболеваемост за 14-дневен период от време.

Към момента диагностицирани с Covid-19 на територията на Община Трявна са общо 43 души. Всички са на домашно лечение и са с положителен резултат след направено лабораторно изследване.

Не се посочват данни за хоспитализирани.

За периода от 20 януари до 24 януари поставени под карантина са 3 души – 2 са били контактни на заразени лица, 1 е пристигнал от рискова зона.

В подадената от РЗИ-Габрово информация се посочва още, че 3 души са се излекували през изминалите дни. Всички са били с положителен резултат след лабораторно изследване.

Предвид продължаващото високо ниво на заболеваемост от Covid-19 на територията на общината и областта, от местното ръководство призовават гражданите да продължават със спазването на наложените мерки в страната и да бъдат отговорни към здравето си!