АКТУАЛНА ЗИМНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА ТРЯВНА

ноември 28, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Обявеното бедствено положение на територията на Община Трявна със Заповед на кмета г-н Денчо Минев остава в сила.

Главните пътни артерии по общинската и републиканската пътни мрежи са почистени и опесъчени. Продължава работата на общинските служители по допълнителното разчистване на тротоарни пространства, пешеходни пътеки, спирки, подходи към отделни институции в централните градски части и високите жилищни квартали на Трявна и Плачковци.

Усилията на снегопочистващите фирми и днес, 28 ноември 2023 г., бяха насочени главно към пробиване на пътни участъци към тежко засегнати малки населени места. От рано сутринта се почистват районите на Азманите, Скорците, махала Креслювци, Бижовци, Генчевци, Станчов хан, Бъзовец, Мръзеците, като достъпът до тях вече е осигурен.

Ръководството на Община Трявна поддържа непрестанна връзка с началника на мрежови измервателен район – гр. Трявна, по последни данни на който има голяма авария по електропреносната мрежа в района на кметство Станчов хан и без ток остават населените места там, включително ЖП спирка Бъзовец, Кръстец и село Енчовци. Работата на екипите продължава до пълното отстраняване на възникналия проблем.

За днес е обявен „жълт“ код за силен вятър на територията на цяла област Габрово. Поради опасността от заледяване, апелираме всички водачи и пешеходци да се движат с повишено внимание и да се съобразяват с метеорологичните условия.