„БЪЛГАРИЯ НА ДЛАН“ С ВЪЛНУВАЩО ВИДЕО ЗА ТРЯВНА

октомври 1, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Видео за Трявна засне екипът на проект „България на длан“. Епизодът е част от поредицата „По пътя на историята“.

Видеото показва омайващи гледки, известни и по-малко известни обекти, забележителности и музеи. Включени са красиви панорамни изгледи, единственият изцяло запазен в България Възрожденски площад „Капитан Дядо Никола“, църквата „Св. Архангел Михаил“, Кивгиреният мост, Старото школо.

Своеобразна разходка в Старата част на града отвежда до музея на дърворезбата – Даскалова къща, занаятчийски работилници, паметници.

Във видеото са включени и Райкова къща – чаровното бижу на уста Димитър Сергюв и роден дом на първия български професор по органична химия Пенчо Райков, Музеят на иконата, Музеят на азиатското и африканско изкуство, уникален за Балканския полуостров.

Община Трявна изказва благодарност на „България на длан“ за доверието, на Александър Македонски за професионализма, красивите кадри и увлекателно разказаната история, на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство и църковното настоятелство на храм „Св. Архангел Михаил“ за съдействието.

ТРЯВНА – По пътя на историята с ŠKODA

🎥 ТРЯВНА 🇧🇬Днес ще ви потопим във възрожденското бижу от Балкана – Трявна. Гостуваме тук като част от поредицата ни “По пътя на историята”, която реализираме благодарение на партньорството ни с Шкода и Еуратек. Вече ви показахме Габрово – българският Манчестър. Продължаваме днес с възрожденската столица на страната и нашият абсолютен фаворит за най-романтично градче.В това видео ще ви представим Старото школо, Църквата “Св. Архангел Михаил”, музеите и етнографските сбирки, Даскаловата къща и още много, много хем важни, хем красиви места. Постарахме се в рамките на няколко минути да съберем есенцията на Трявна, но трябва да знаете, че тук има толкова много за разглеждане, че не е възможно да обхванем всичко толкова бързо. И най-добре е просто да го посетите!⭐ За финал, сърдечно благодарим за помощта на Община Трявна при реализирането на това видео.🇧🇬 А сега, приятно гледане:

Публикувахте от България на длан в Четвъртък, 1 октомври 2020 г.