БЛАГА ВЕСТ НА БЛАГОВЕЩЕНИЕ! ПРИСТИГНА ТРЕВНЕНСКИЯ ЩЪРКЕЛ

март 25, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image
Дългоочакваният гост на Трявна – щъркелът долетя в града на един от най-светлите християнски празници Благовещение! Вярваме, че долитането му днес е добър знак и ще донесе поличба, радост и благословение за всички жители на Община Трявна, тъй като в православието птицата е символ именно на Благата вест и пожелаваме на всички граждани да бъдат здрави и щастливи!
Пролетната птица пристигна в Трявна в късния следобед днес и се настани в гнездото, което обитава от години, изградено върху триметровия комин на Музея на азиатското и африканско изкуство в центъра на града, известен още като старата баня. Щъркелът веднага бе заснет от радостни минувачи, които свалиха своите мартеници и си пожелаха да бъдат здрави през цялата година!

По традиция първи долита мъжкия щъркел, за да подготви гнездото за женската и отглеждането на малките през следващите месеци. Вярва се, че символът на пролетта свива гнездото си на места, където живеят добри и благи хора!

Община Трявна още веднъж поздравя гражданите с Благата вест, която ни донесе днешния празник – пристигането на местния щъркел и настъпването на пролетта!