БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ В ПОМОЩ НА МАЛКАТА НЕЛИ ПРОДЪЛЖАВА

януари 6, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА НА СПОРТНИЯ КЛУБ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА В ТРЯВНА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА СЪВМЕСТНО С DIMI TRYAVNA TATTOO&HRISTO HRISTOV ART И СМРЗИ-ТРЯВНА

Коледно-новогодишните празници успяха да обединят младите лекоатлетически надежди на Спортен клуб „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“, техните треньори, представители на местната власт, културни и просветни институции, както и на местния бизнес около каузата „Малката Нели“ и спасяването на нейния живот. Следващата стъпка в лечението на детето е 6-месечна Имунотерапия на обща стойност 150 000 евро, която обаче е непосилна за нейното семейство.

Така, трогнати от историята на малката Нели и водени от доброто, инициаторите стартираха кампания в нейна помощ в навечерието на най-светлите Рождественски празници. Организирани бяха коледни благотворителни базари с ръчно изработени творби на младите състезатели по лека атлетика, които все още може да бъдат посетени в гр. Трявна.

Всеки, който желае да подпомогне каузата „Малката Нели“ може да го направи до 09 януари /понеделник/ в Магазин „Шареното копче“ под хотел „Комплимент“, Кафе „Бри“ и Каса на Изипей до РУ – Трявна. Кутии за дарение ще откриете още в магазин „Детелина“ и магазин „Мечо Пух“.

Ръководството и екипът на общинска администрация също подкрепиха благотворителната кампания в помощ на болното дете. Кметът и зам.-кметът, директори на дирекции, както и общински служители бяха гости на коледното тържество на СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“, което се проведе в навечерието на Рождество Христово в закусвалня „Съни“ в Трявна. Част от него бе и провеждането на коледен базар, който също събра средства за малката Нели.

Официалните лица поздравиха децата за техните усилия и неуморен труд и им пожелаха да бъдат все така отдадени на спорта и леката атлетика. Своите благодарности гостите отправиха и към треньорите на СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“, които са важна част от развитието и успехите на младите надежди.

По време на тържеството бяха раздадени много подаръци, както и плакети на най-добрите сред най-добрите – Веника Бонева (под 16 год.), Марина Тотева (под 18 год.) и Ема Милчева (под 20 год.).

Очаквайте допълнително информация за кампанията след приключване на базарите на обявените места в гр. Трявна.

Снимки: Община Трявна, СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“