БЛИЗО 140 НУЖДАЕЩИ СЕ И КАРАНТИНИРАНИ ПОЛУЧИХА ПОМОЩ ПО СОЦИАЛНИЯ ПРОЕКТ „ГРИЖА В ДОМА“

октомври 8, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

От началото на месец март 2020 год. здравно-социални услуги са получили 137 души на територията на Община Трявна. Проектът „Грижа в дома“ бе спечелен от местната власт миналата година, за да осигури допълнителна помощ на карантинирани, нуждаещи се и възрастни хора над 65 години, които не могат да излизат от дома си.

Със спечеления проект и отпуснатото европейско финансиране по него, социалните работници от Центъра за социална рехабилитация и интеграция – Трявна успяват да подадат ръка на хората и да докажат още веднъж, че човешката загриженост и помощ са сред най-важните ни ценности. Така, от месец март всички, които са подали документи получават социално-здравна подкрепа. При спазване на всички противоепидемични мерки и поддържане на непрестанна връзка с хората във връзка с техните потребности, работниците ги посещават почасово на място и доставят на едни хранителни продукти, на други лекарства, трети биват наблюдавани и здравно обгрижвани.

Проектът „Грижа в дома“ е до края на тази година. Центърът за социална рехабилитация и интеграция – Трявна продължава да приема документи на всички лица, поставени под карантина, трудноподвижни и възрастни хора над 65 години, които не са ползвали досега подкрепата по проекта и нямат възможност да си набавят необходимите социално-здравни услуги.