БЛИЗО 80 СОЦВОЗИЛА ПРИСТИГАТ В ТРЯВНА ЗА ТРАБАНТ ФЕСТ 2022

май 12, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

За пета поредна година Трявна ще бъде домакин на едно от най-мащабните и зрелищни събития у нас – Трабант фест 2022! Сборът на соцвозилата се организира от Община Трявна съвместно с Национален клуб „Трабант“ и ще се състои на 28 май, събота, на площада пред паметника на Петко Славейков в града. Началото започва точно в 10:00 ч. с пристигане и паркиране на автомобилите, а официалното откриване стартира час по-късно, в 11:00 ч., с приветствие от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Тази година възрожденският град ще събере близо 80 автомобила от близо и далеч, десетки собственици, съмишленици и привърженици на немската марка, както и десетки жители и гости на града. Автопаркът от трабанти ще бъде разнообразен – от началото до края на производството на тази марка. Сред най-старите немски возила ще бъде Трабант 600, произведен през далечната 1963 година, чийто горд собственик е бащата на поп-фолк певицата Преслава – Кольо Тончев от Добрич. Контролът и редът от едно време ще бъде припомнен от патрулка „Жигули“ и патрулка „Трабант“, които също ще присъстват на феста.

 

 

 

 

Забавленията и парада на соцвозилата продължава до 13:00 ч. на площада пред паметника на Петко Славейков, след което кметът на Община Трявна ще връчи специалната награда „Купата на кмета“ по негов избор на един от собствениците на трабантчетата. Изложението ще завърши с фолклорно изпълнение на Танцов ансамбъл „Трявна“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна и ще продължи с традиционната почетна обиколка по улиците на Трявна и Плачковци. За всички членове на Национален клуб „Трабант“ по време на феста ще се проведе и годишното отчетно събрание.

 

ПРОГРАМА

28.05.2022 год. /събота/ 

10:00 ч. – 11:00 ч. – Пристигане и паркиране на автомобилите на площада пред паметника на Петко Славейков в гр. Трявна

11:00 ч. – Официално откриване на „Трабант фест“ 2022 от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева

11:30 ч. – 13:00 ч. – Забавления и парад на соцвозилата

13:00 ч. – Награждаване на участниците и връчване на специалната награда от кмета на Община Трявна „Купата на кмета“

Със специалното участие на ТА „Трявна“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“, гр. Трявна 

13:30 ч. – Почетна обиколка на гр. Трявна и гр. Плачковци