ЧАСОВНИКОВАТА КУЛА В ТРЯВНА СВЕТВА В БЯЛО, ЗЕЛЕНО И ЧЕРВЕНО ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ

февруари 8, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Емблематичната за Трявна Часовникова кула ще бъде осветена в бяло, зелено и червено по случай предстоящия Национален празник на България и отбелязване на 144 години от Освобождението на страната ни. Символът на града не случайно е избран от местното ръководство, тъй като е един от най-разпознаваемите и представящи Трявна по целия свят. На светлинните прожектори, разположени по фасадата на кулата, ще бъдат поставени цветни фолиа, които в навечерието на 3 март ще допринесат за още по-патриотичното настроение на жители и гости на града.

По случай Националния празник на България, служители на Община Трявна ще поставят по пилоните и уличните стълбове в града национални знамена заедно със знамената на Община Трявна и тези на Европейския съюз. По традиция флаговете ще бъдат разположени в Централната градска част на Трявна – в района на сградата на Община Трявна, сградата на „Български пощи“, на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна, на каменния мост и по цялата дължина на ул. „Ангел Кънчев“, по ул. „Стара планина“ и в кв. „Димиев хан“.

И тази година, Община Трявна тържествено ще отбележи 3 март на площад „Капитан Дядо Никола“ пред Часовниковата кула в града, където под звуците на националния химн ще бъде извършено традиционно издигане на националния трибагреник от кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева. Непосредствено след това градоначалникът ще приеме почетен караул от членовете на Регионален клон „Капитан Дядо Никола“ към Национално дружество „Традиция“.

Цялата програма по случай Националния празник и отбелязване на 144 години от Освобождението на България ще бъде публикувана допълнително на официалния сайт на Община Трявна, както и на двете официални Фейсбук страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“.