ЧЕСТИТ ДЕН НА PR СПЕЦИАЛИСТА

юли 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес PR специалистите у нас празнуват своя професионален празник! Днешната дата официално се отбелязва от 2020 год. насам с решение на Министерски съвет, а изборът й не е случаен – точно на този ден преди 17 години е подписан Етичният кодекс на PR специалистите в България от браншовите организации. В утвърждаването на 7 юли като професионален празник на хората, отговарящи за връзки с обществеността, допринасят пет професионални организации –  Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА)Асоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО)Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО)Европейска асоциация на директорите по комуникация (EACD) и Дружеството на пиарите към СБЖ.

Като член на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините, кметът на Община Трявна и целият екип на общинска администрация поздравяват специалистите, носещи не малка отговорност в предоставянето на информация пред обществеността и благодарят на всички бивши и настоящи такива, които са допринесли за развитието на местната власт чрез своята професионална дейност! Те са хората, които стоят зад официалното лице на институции, кампании, бизнеси и пр. и те са хората, които намират път към правилната и успешна комуникация с представителите на отделните сектори.

Благодарим Ви за приноса в изграждането на доверие чрез основната водеща сила и норма при Вас – достоверност и истинност! Благодарим Ви, че сте толкова отдадени и стоите плътно до нас! Благодарим Ви за желанието да разказвате истории и да предавате не само информация, но и емоция, която сме убедени, че докосва не малко сърца. Продължавайте да надграждате себе си и не изневерявайте на професионализма, защото думите са силно оръжие, от ключово значение при изграждането на имидж, репутация и самочувствие! Или обратното!

Честит празник!