ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЗЛАТКО ПАУНОВ

март 19, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПАУНОВ,

 

Приемете моите най-искрени поздравления по случай Вашата 82-годишнина. Вашият жизнен път е богат, многобразен, изпълнен с впечатляващи творчески постижения и щедри дарителски жестове. Вие превърнахте живота си в мисия за изграждане на мостове между различните култури и религии по света. При това – без нито за миг да преставате да популяризирате българските художествени традиции и в частност – културното наследство на Трявна.

Дълбоко признателна съм Ви за Вашата неизменна  родолюбива отдаденост. Безспорен гражданин на света, Вие си оставате един възрожденски дарител. Благодарение на Вашата щедрост Трявна притежава: колекция от предмети на азиатско и африканско изкуство, дарени на Специализирания музей през 1992 г. и сложила началото на едноименния музей през 2004 г.; книгите от богатата Ви библиотека, дарени на НГПИ „Тревненска школа“ и Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ и още стотици предмети от Азия и Африка, дарени през 2017 г.

От сърце Ви пожелавам много здраве, радостни и спокойни мигове с близките Ви хора, с които да споделяте богатия си опит и житейска мъдрост.

Честит празник!

 

С уважение,

СИЛВИЯ КРЪСТЕВА

Кмет на община Трявна