„Да изчистим България заедно”

септември 5, 2019
Автор: Веселин Михов

image

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Акцент в инициативата е Денят на голямото почистване.

На 14 септември 2019 г. , в Световния ден на почистването, Община Трявна също ще се включи в еко инициативата. Общинска администрация ще даде старта на кампанията като почисти речното корито на река Тревненска и Плачковска, язовир Нейковци, ОДЗ „Калина“, ДГ „ Светлина“, SOS детско селище, местност „Кръста“, детски площадки и паркове, почистване и възстановяване на чешма „Тепавица“ Всички граждани, проявяващи желание градът ни да стане по-чист, по-уютен и по-зелен могат също да се включат в каузата. Необходимите за целта материали (ръкавици и чували) могат да бъдат получени на 12-ти и 13-ти септември между 8:00ч. и 17:00ч. в сградата на Община Трявна.

Гражданите, за които красотата и чистотата на града е от значение и покажат това с дела, нека бъдат така добри да съберат отпадъците в близост до контейнерите за смет, откъдето в последствие те ще бъдат извозени. Графикът за извозване на събрания отпадък по време на кампанията ще бъде допълнително утвърден и публикуван на сайта на Община Трявна.