ДАРЕНИЕ ОТ ВАЛЕНТИН ЙОСИФОВ ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

януари 19, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Валентин Йосифов – управител на хотел „Калина Палас“ в град Трявна, дари средства на трите детски градини в община Трявна за обзавеждане на тематични стаи.

На 26 септември 2020 г. Валентин Йосифов отпразнува своя 70-годишен юбилей. Към своите гости той бе отправил предложение средствата за подарък да бъдат поставени в специално предвидена кутия. Бяха събрани 8 050 лв. Те бяха разпределени между детските градини „Светлина“ и „Калина“ в град Трявна и Детска градина „Осми март“ в град Плачковци.

В ДГ „Калина“ е обзаведена стая по изобразително изкуство с 3 специални маси, 21 стола, арт секция и стативи за рисуване. За ДГ „Светлина“ са закупени детски съоръжения за игра на открито, които ще бъдат монтирани в двора на детската градина през пролетта.

С дарените за ДГ „Осми март“ в град Плачковци е закупено цялостно обзавеждане за занималнята: 2 къта по интереси – лекарски кабинет и фризьорски салон, 4 многофункционални маси, 2 модулни секции, холна маса с фотьойли и детско диванче.

 

На 18-ти януари 2021 г. кметът на Община Трявна Силвия Кръстева връчи на Валентин Йосифов благодарствен адрес като го поздрави за ценния дарителски жест и добрия личен пример.