ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СВЕТЛИНА“ ПОЗДРАВИХА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ

декември 20, 2019
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес деца от ДГ „Светлина“ в град Трявна поднесоха своя поздрав към общинска администрация по случай предстоящите коледни и новогодишни празници. Те бяха посрещнати в Ритуалната зала на Община Трявна.

Малчуганите представиха своята празнична програма и зарадваха присъстващите с красивите си и весели изпълнения. Директорът на ДГ „Светлина“ Весислава Александрова подчерта, че неслучайно децата поднасят своя поздрав именно на днешния ден – Игнажден. В народните представи на българите празникът се свързва с вярването, че какъвто е първия гост в този ден, такава ще е и следващата година.

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева благодари за сърдечния поздрав. Тя заяви, че следващата година ще бъде много щастлива и успешна за всички, защото първите гости на Община Трявна на Игнажден са именно най-чистите същества – децата.

Малчуганите зарадваха всички присъстващи и със специално изработени от тях подаръци. В края на програмата те получиха от кмета вкусни лакомства и пожелания за щастливи празници и много подаръци под елхата.