Детска фиеста „ В СВЕТА НА ВЪЛШЕБСТВАТА” – подарък от община Трявна за най-малките по случай 1 юни

юни 1, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

Площадът пред НЧ „Пенчо Славейков” днес беше домакин на многолюден детски празник пълен с музика, танци, смях и творчески предизвикателства. Община Трявна заедно със сдружение „Промяната е в теб” организира мащабна детска фиеста „В света на вълшебствата”. Още в самото начало на забавленията кметът на община Трявна Дончо Захариев честити от сърце на малчуганите техния празник и им пожела да са здрави, весели и немирни, а и да се наслаждават на всеки миг от детството си.

След краткото слово на кмета сцената завладяха харизматичните изпълнители от UN BESO Art&Dance center, който подхраниха ентусиазма на най-младите тревненци с музика и танци. Възможност да се представят на сцената получиха и младите изпълнители от Танцова формация „Крейзи” към СУ „П. Р. Славейков” и Вокалната група при ОУ „Проф. Пенчо Райков”.

Празненството не можеше да мине без любимите на всички малчугани фокуси и вълшебства. Децата с любопитство наблюдаваха ловкия илюзионист и дори се опитваха да отгатнат как всъщност става магията. Мистериозния изпълнител обаче успяваше винаги да докаже, че не става дума за измама, а за истинско вълшебство.

Паралелно с музикалния спектакъл площадът беше оживен и от разнообразни игри и творчески предизвикателства към най-малките. Бяха осигурени материали за рисунки с тебешир върху най-голямото платно – плочите на площада. Играта бе съчетана с рисуването с два 3D пъзела къщи, който предварително бяха сглобени, а малчуганите трябваше да декорират по най-добрия начин. Рисунки имаше и върху 10 метров стикер за рисуване. Традиционно най-интересен за децата беше боди арт-а, при който благодарение на доброволците на „Промяната е в теб” малчуганите се превръщаха в приказни герои и животни.

Празненството нямаше да бъде истинско, ако не беше и огромната торта, осигурена от община Трявна за почерпка и десерт на всички забавления.

Празничната програма, подготвена от община Трявна за най-малките тревненци ще продължи и утре. Между 10:00 и 12:00 часа децата ще могат да се включат в „Да оцветим детските мечти”, „С цветовете на дъгата” и „Разходка с електромобил из красива Трявна”.