ДЕТСКА ГРАДИНА „ОСМИ МАРТ“ В ПЛАЧКОВЦИ СЪС ЗАВЪРШЕНО САНИРАНЕ

септември 24, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

От 15 септември децата на ДГ „Осми март“ в Плачковци посещават цялостно обновената детска градина в града. Санирането приключи тази година и включва изграждането на външна топлоизолационна мазилка. Дейностите по ремонта на сградата бяха извършени поетапно с финансиране, което бе отпуснато от капиталовата програма на Община Трявна. Своята безвъзмездна помощ оказаха и работниците от Кметство Плачковци, които допълнително извършиха текущи ремонти, както и боядисване на коридорите и приемната в детското заведение.

В началото на тази година се извърши и цялостна подмяна на обзавеждането на занималнята на детска група „Мечо Пух“. Дарени бяха съвременни и функционални мебели от управителят на хотел „Калина Палас“ в град Трявна, с които бяха обособени два детски къта по интереси в занималнята.

„Изключително съм благодарна за направеното дарение, което е за нашите деца от Детска градина „Осми март“. Със съдействието на кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева, г-н Йосифов закупи и предостави модерни, съвременни мебели, с които успяваме да подобрим работата в развиването на уменията и интересите на децата – имаме лекарски кабинет и фризьорски салон; четири многофункционални маси; две модулни секции; холна маса с фотьойли и детско диванче.“ споделя директорът на ДГ „Осми март“ – г-жа Петя Димова и допълва категорично, че детска градина „Осми март“ предлага възможно най-добрите условия за отглеждане, възпитание и обучение на децата на град Плачковци.