ДОБРИЯТ ПРИМЕР В ОБЩИНА ТРЯВНА: ДЕЦА ОТ ДГ „СВЕТЛИНА“ ПОЧИСТИХА СПОРТНАТА ПЛОЩАДКА В КВ. СВЕТУШКА

октомври 22, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес в „Добрият и красив пример в Община Трявна“ на показ са малките сладури от подготвителна група „Мечо Пух“ към Детска градина „Светлина“ – Трявна.

Вчера децата заедно със своите учители изчистиха спортната площадка в кв. Светушка, която се използва от малки и големи. С много забава, веселие и сръчност бяха събрани изхвърлени битови отпадъци като пластмасови и хартиени чаши, бутилки и др. Идеята да се създаде отговорно екологично поведение към опазване на околната среда още в ранна детска възраст подкрепя и директора на детското заведение – г-жа Весислава Александрова. Община Трявна благодари за добрата инициатива на малчуганите и примерът, който показаха на всички нас.

Община Трявна припомня, че в момента провежда две екокампании за разделното събиране на отпадъци, насочени именно към най-малките. До началото на следващата седмица всяко дете, което предаде употребявана хартия или негодна за употреба пластмаса, ще получи детска образователна книжка.

Продължаваме да очакваме Вашите добри „сигнали“ на електронната ни поща – tryavna@tryavna.bg или на официалните ни фейсбук страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“. Нека заедно да показваме доброто и красивото в нашия град и то ще зарази околните!