ДОМЪТ ЗА СТАРИ ХОРА В ТРЯВНА МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ВЪЗРАСТНИЯ БЕЗДОМЕН МЪЖ, ЗА КОЙТО БЕ СИГНАЛИЗИРАНО

ноември 30, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

70-годишният Иван Недялков, за който бе сигнализирано в социалните мрежи, че няма дом и от известно време прекарва по цели нощи, спейки по стъпала и тротоари на ул. „Ангел Кънчев“, може да бъде настанен в Дома за стари хора в Трявна. Това заяви Тотка Димитрова – директор „Социални услуги в общността“ към Община Трявна след самосезиране на дирекция „Социално подпомагане“ – Габрово.

Поради липса на трудов стаж, възрастният мъж не получава пенсия. Осигурено му е месечно подпомагане в размер на 105 лв., а през месец октомври е получил и помощ за отопление – близо 530 лв. От януари тази година Иван е подпомаган и по социалната програма „Топъл обяд“, като ежегодно получава храна от социалните работници.

„Днес Иван не е ходил да вземе полагащата му се храна. Говорихме с колегите от дирекция „Социално подпомагане“ – Габрово и се разбрахме да го информираме своевременно, че има място и може да бъде настанен в Дома за стари хора, стига той да пожелае това.“ допълва Димитрова.

Възрастният мъж притежава част от наследствен имот на с. Белица и родна къща на ул. „Белновръх“ в Трявна, чиято собственост не е изяснена. Случвало се е той да пренощува там и така да има покрив над главата си. След март месец догодина ще му бъде превеждана и социална пенсия.

Община Трявна продължава да поддържа непрестанен контакт със социалните работници и ще Ви информира допълнително дали 70-годишния Иван Недялков ще бъде настанен в Дома за стари хора в Трявна.