Дядо Коледа гостува в Трявна точно в разгара на своя празник

декември 29, 2017
Автор: Илияна Георгиева

image

На 25 декември любимият на всички малки и пораснали деца старец Дядо Коледа посети Трявна. Той бе посрещнат от кмета на общината Дончо Захариев, който първо го заведе на общинския пазар, където двамата вдигнаха наздравица с чаша вино. Те поздравиха хората за празника и им пожелаха топла и вълшебна Коледа, която да донесе на тревненци и гостите на общината много приятни емоции и незабравими преживявания.

След това Дядо Коледа се разходи в централната част на Трявна и дори посети емблематичния площад „Капитан дядо Никола” със символа на Трявна – Часовниковата кула. Неговата визита бе прекрасна изненада за минувачите по тревненските улици. Малки и големи наобиколиха добрия старец, за да се докоснат до коледната магия, а той въпреки че през нощта вече беше раздал подаръците си, намери с какво да зарадва всеки. Дядо Коледа се снима с тези, които пожелаха, а те съвсем не бяха малко. Сред щастливците, които успяха да се да се снимат за спомен с белобрадия старец бяха и представители на Общинска администрация Трявна.

Дядо Коледа бе изпратен с благодарност от тревненци, но не и преди да обещае, че отново ще посети красивото ни градче и че няма да дойде с празни ръце.

На добър час, Дядо Коледа! Добре си дошъл отново!