ЕДНА ПРОБА ЗА КОРОНАВИРУС ОТ ТРЯВНА Е ОТРИЦАТЕЛНА

март 30, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес се състоя заседание на Общинския оперативен щаб. Повод за извънредното заседание е удълженият срок на противоепидемичните мерки във връзка с обявеното извънредно положение на територията на Република България.

Бяха обсъдени мерките, които са предприети на територията на Община Трявна. Управителят на МБАЛ „Д-р Теодосий Витанов“ д-р Татяна Станчева информира, че през миналата седмица е изпратена за изследване една проба със съмнение за коронавирус, която е отрицателна.

Като основен проблем бе подчертано струпването на много хора на едно място, особено през почивните дни. Екипите на РУ на МВР Трявна са реагирали своевременно на подадени сигнали от граждани. Набелязани са участъците в градовете Трявна и Плачковци, където се забелязва най-голямо струпване на хора. Тези райони ще бъдат проверявани и в случай на нарушение, вече ще бъдат налагани и глоби.

Припомняме, че гражданите могат да подават сигнали, в случай че станат свидетели на нарушение на мерките, денонощно на телефон 067762494, както и в рамките на работния ден на телефон 067762496.