ЕКОКАМПАНИЯТА „ТИ ПОКАЗВАШ-НИЕ ЧИСТИМ“ С НОВИ ДВЕ ИЗЧИСТЕНИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ СМЕТИЩА

февруари 2, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Последната екокампания на Община Трявна „Ти показваш-Ние чистим“, която стартира в началото на есента миналата година, отново е в действие! Поредните сигнали за нерегламентирани сметища на територията на общината са изпратени на официалната ни електронна поща – tryavna@tryavna.bg от местен гражданин, който алармира за три незаконни такива – две от тях са в Трявна – на ул. „Бенковски“ в района на №53 и №54 и в гористата местност в края на ул. „Златьо Ошански“, а третото е в района на село Черновръх. Община Трявна благодари за изпратените сигнали и активността от страна на местните жители, които включвайки се в кампанията показват именно компрометираните места и нуждата от спешни действия там.

От приложените снимки и извършената проверка на място се установи, че сметищата са големи с изхвърлени отпадъци от всякакъв тип – както дребни и едри битови, така и дребни и едри строителни такива. След направена организация от страна на Община Трявна и предоставяне на необходимата техника и материали, през изминалия ден служители към отдел „Чистота“ щателно събраха нерегламентирано изхвърлените отпадъци и успяха да почистят две от трите сметища, за които бе сигнализирано – на ул. „Бенковски“ и в с. Черновръх.

Прилагаме снимки „Преди“ и „След“ на ул. „Бенковски“ в района на №53 и №54.

Прилагаме снимки „Преди“ и „След“ в района на село Черновръх.

 

Голямото нерегламентирано сметище в гористата местност в края на ул. „Златьо Ошански“ в Трявна ще бъде изчистено в най-кратки срокове. Прилагаме целият снимков материал, който ни бе изпратен и апелираме всички граждани да изхвърлят правилно своите отпадъци, които генерират в своето ежедневие, като използват съответно предоставените съдове за разделно събиране на същите.

Припомняме, че екокампанията „Ти показваш-Ние чистим“ стартира по инициатива на Община Трявна в началото на есента миналата година. Идеята е чрез общи усилия – на местна власт и активни граждани да се допринесе за чистотата в населените места на територията на общината и да се повиши екологичната култура на всички нас. Не на последно място се намалява броя на нерегламентираните сметища и се дава един добър пример на местното население и подрастващите.

От началото на кампанията досега са изчистени общо пет нерегламентирани сметища, след подадени сигнали от страна на граждани – в гористите местности над кв. „Тепавици“ в Трявна, в района зад спортен комплекс „Ангел Кънчев“ – Трявна, в района над бившия хлебозавод, на ул. „Стоянков дол“ в Трявна, на ул. „Бенковски“ в Трявна и в село Черновръх.

Ако и ви станете свидетел на неправилно изхвърлени отпадъци, може да ни сигнализирате с посочена точна информация за местонахождението и снимков материал на официалната ни електронна поща – tryavna@tryavna.bg и на лично съобщение на двете ни официални Фейсбук страници – „Община Трявна“ и „Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна“.