ЕМА МИЛЧЕВА ОТ СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ Е „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022“ НА ОБЩИНА ТРЯВНА

януари 5, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

19-годишната Ема Милчева, състезаваща се за Спортен клуб по лека атлетика „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“, бе избрана за „Спортист на годината 2022“ на Община Трявна. Младата надежда бе удостоена с почетен плакет и грамота, които бяха връчени от кмета г-жа Силвия Кръстева на официална церемония в Заседателната зала на общинска администрация. Призът получи бащата на Ема, който от нейно и свое име благодари за високото отличие.

„Това отличие се присъжда, както на Ема, така и на нейните треньори! Поздравяваме ги за труда и усилията, които полагат в подготовката на нашите деца и за резултатите, които съответно постигат!“ коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Именно подготовката, труда и неуморните тренировки печелят редица успехи на младото момиче. Само за 2022 година Ема записва седем призови отличия с емблемата на СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ в различни шампионати из страната. Това са първо място по хвърляне на копие за девойки под 20 години в Националния шампионат по хвърляния под 20 години в гр. Балчик; шесто място по тласкане на гюле в Националния шампионат под 20 години в зала; второ място по хвърляне на копие за жени в Турнир на хвърлянията „Дианисополис“ в гр. Балчик; първо място по хвърляне на копие за девойки под 20 години в Турнир „Коста Василев“ в гр. Шабла; пето място по хвърляне на копие за жени в Международен турнир „Нови Звезди“; второ място по хвърляне на копие за жени в Турнир „Цветанка Христова-София“ и четвърто място по хвърляне на копие за жени в Държавен шампионат за мъже и жени на открито.

„Спортист на годината 2022“ на Община Трявна събра общо 17 номинации на деца и младежи до 19-годишна възраст от пет спортни клуба на територията на общината. Това са БК „Зограф“ – гр. Трявна; СК „Хикари“ – гр. Трявна; СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“; ТК „Българов-Трявна“ и ФК „Трявна 1922“. Наградите и грамотите бяха раздадени от кметът на Община Трявна в навечерието на най-светлите Рождественски празници с пожелание за още бъдещи успехи и прослава на китната ни Трявна.

Ето и пълният списък на всички отличени и номинирани състезатели от спортните клубове на територията на Община Трявна за „Спортист на годината 2022“:

 

ЕМА МИЛЧЕВА– СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022 – СКЛА“ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“

ВАЛЕРИЯ ГЪРНЕВСКА – НАЙ-ДОБЪР СЪСТЕЗАТЕЛ НА ТК „БЪЛГАРОВ-ТРЯВНА“ до 14 г.

МАРИНА ТОТЕВА – НАЙ-ДОБЪР СЪСТЕЗАТЕЛ НА СКЛА“ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ до 19 г.

ВЕНИКА БОНЕВА – НАЙ-ДОБЪР СЪСТЕЗАТЕЛ НА СКЛА“ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ до 14 г.

НИКОЛЕТА РАЕВА – НАЙ-ДОБЪР СЪСТЕЗАТЕЛ НА СКЛА“ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ до 14 г.

НИКОЛА ДИМИТРОВ – НАЙ-ДОБЪР СЪСТЕЗАТЕЛ НА СК „ХИКАРИ“ до 14 г.

КАРИНА ИВАНОВА – НАЙ-ПОЛЕЗЕН ИГРАЧ  НА ФК „ТРЯВНА 1922“ И ТК „БЪЛГАРОВ-ТРЯВНА“  до 14 г.

ТОДОР ДИМИТРОВ – НАЙ-ПОЛЕЗЕН ИГРАЧ  НА ФК „ТРЯВНА 1922“ до 14 г.

МИРИАН СТОЯНОВА – НАЙ-ПОЛЕЗЕН СЪСТЕЗАТЕЛ НА БК“ЗОГРАФ“ до 14 г.

ГАБРИЕЛА ЙОВЧЕВА – НАЙ-ПОЛЕЗЕН СЪСТЕЗАТЕЛ НА БК“ЗОГРАФ“ до 19 г.

 

МАКСИМ МИНЧЕВ – НОМИНИРАН ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022 – лека атлетика

РАЯ ДОНЧЕВА – НОМИНИРАНА ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022 – лека атлетика

ЕЛЕНА СТАНЕВА – НОМИНИРАНА ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022 – лека атлетика

ПЛАМЕНА МАЙМАРЕВА – НОМИНИРАНА ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022 – баскетбол

ВИКТОРИЯ МИНЕВА – НОМИНИРАНА ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022 – баскетбол

БОЖИДАР МИЛЕВ – НОМИНИРАН ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022 – футбол

ПЕТЪР СТЕФАНОВ – НОМИНИРАН ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2022 – футбол

Община Трявна още веднъж поздравява Ема Милчева и всички млади спортни надежди на Трявна, като им пожелава здраве и много нови славни успехи!