„ЕМКО“ ООД ПРАЗНУВА 90-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

май 31, 2019
Автор: Илияна Георгиева

Не  са  много  производствата и предприятията в нашата родина България, които могат да се похвалят с 90-годишен юбилей. В този смисъл „ЕМКО“ ООД  има всички основания да се гордее.    Това е внушителен  юбилей, зад  който стои  трудът на  хиляди машиностроители,благодарение на чиито   усилия , обич и  хъс  стана възможен   този празник.

На 31-ви май 2019г. в административната сграда на ЕМКО“ООД-гр.Трявна се състоя тържество по случай 90-та годишнина на тревненското машиностроене.

На събитието присъстваха:  предишни  директори   на завода, наследници на бивши директори,които вече не са сред нас, Емилиян Гебрев- собственик и генерален директор на ф.“ЕМКО“ ООД,  Валентин  Тахчиев заместник- директор по производствените въпроси на ф.“ЕМКО“ООД, Георги Ишмериев заместник – директор по техническите въпроси на ф.“ЕМКО“ООД, представители на“ Обособено  производство“Монтана на ф.“ ЕМКО “ООД, Дунарит АД  и  на фирми от окръжния бранш,  Невена Петкова  Областен управител на област Габрово,  Дончо  Захариев Кмет на община Трявна,  Силвия Кръстева  Председател на Общински  съвет Трявна, Николина Николова  Заместни  кмет на Община Трявна,  Борислав Борисов  Кмет  на  Кметство Плачковци, бивши  кметове  на община  Трявна , представители на ф.“ЕМКО“,служители и ръководители на завода,настоящи директори,началник-цехове,  работници, граждани  и гости  на града.

Кметът Дончо Захариев поздрави всички със значимия юбилей, като им пожела да са живи и здрави, да продължават успешно да се справят с предизвикателствата на днешния ден и все така достойно и отговорно да олицетворяват честта на тревненските  машиностроители.  Дончо Захариев  подари на Емилиян Гебрев- собственик и генерален директор на ф.“ЕМКО“ООД,  плакет.

В края на тържеството Славчо Димиев  директор  на „Обособено  производство“ Трявна връчи награди на  служители и ръководители на завода,настоящи директори,началник-цехове,  работници, бивши кметови  и  официалнитегости  на юбилея.