ФИТНЕС ТРЕНИРОВКА В ПАРКА И ЗДРАВОСЛОВНИ БИОПРОДУКТИ В ПЪРВИЯ ДЕН ОТ „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО!“ 2022 В ТРЯВНА

септември 12, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Участието на Община Трявна в четвъртото издание на националния конкурс на „Нестле България“ за спонсорство на общински проекти – „Нестле за Живей Активно! 2022“, партньор на който е НСОРБ, вече стартира! Местната власт се бори за спечелване на първото място и голямата награда от 20 000 лв. с планирани над 10 активности, които имат за цел да приобщят малки и големи към активния, здравословен и балансиран начин на живот.

В унисон с тазгодишното мото на конкурса „Нестле за Живей Активно! Активни Ден и Нощ!“ през изминалата събота, на 10 септември, бе проведена и първата активност в града с дългогодишния професионален треньор и инструктор Георги Павлов, както и с майсторите на здравословните и вкусни шипкови биопродукти, произведени от „Балевски и Киров“ ООД.

Точно в 13:00 ч. на площада пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна гост-треньорът и местните производители имаха възможността да се срещнат и да представят пред десетки родители, младежи и деца ползите от здравословния начин на живот, както и да споделят защо е важно да спортуваме и да се грижим за собственото си физическо и психическо здраве.

На място посетителите можеха да си закупят биопродукти като натурално шипково масло, брашно от шипки и куркума, готов шипков мармалад, както и такъв на прах за приготвяне у дома. А къде се крие тайната и защо шипковия мармалад е толкова вкусен и полезен, майсторите от „Балевски и Киров“ ООД разкриха като забъркаха сладкото пред събралите се деца и родители.

На съседната шатра до тях своя опит, знания и насоки споделяше дългогодишния персонален треньор и инструктор Георги Павлов, зад гърба на когото стоят стотици доволни клиенти. Работил зад граница, с професионална квалификация, младият мъж вече е познат на тревненската общественост с работата си като треньор в местна фитнес зала. Включването му в тазгодишния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2022“ даде възможност за още една добра и ползотворна среща с познати и непознати лица, които бяха консултирани по въпроси, свързани с изготвяне на подходящи фитнес програми, хранителни режими и правилното съчетаване между физическа активност и възстановяването след това.

За финал, любителите на спортните занимания бяха приятно изненадани от треньора с провеждането на безплатна фитнес тренировка, на открито, в парка зад сградата на народното читалище. Всички останаха изключително доволни, приятно заредени и доказаха, че спортът наистина е здраве и човек трябва да живее активно с грижа за себе си през целия си живот.

Първият ден от спортните активности в Трявна, свързани с участието в конкурса на „Нестле България“ за спонсорство на общински проект, приключи с раздаване на награди от „Балевски и Киров“ ООД на най-добрите малки художници, отличени в обявения от производителите конкурс за детска рисунка на тема „Под шипковия храст“.

*Следете ни на официалния ни сайт и на официалните ни Facebook страници, където ще публикуваме допълнително информация за предстоящите събития в рамките на конкурса „Нестле за Живей Активно! 2022“