Г-ЖА СИЛВИЯ КРЪСТЕВА ПРИСЪСТВА НА РАБОТНА СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА САЩ

февруари 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

В края на миналата седмица кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева присъства на официална работна среща с посланика на Съедините Американски Щати в България – Нейно Превъзходителство Херо Мустафа, която се проведе в Габрово. Посланикът посети областния град, след като покани представители на Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“ и се срещна с кметовете на Трявна, Дряново, Севлиево, Априлци и Троян, както и с председателя на сдружението.

По време на визитата присъстващите обсъдиха начини за укрепване на доброто управление, подпомагане на местните общности да се справят с предизвикателства като изменението на климата и разширяване на бизнес възможностите. От своя страна, Съединените щати се ангажират да си партнират с българските градове за общото благо и за едно по-добро бъдеще.

„Искам да благодаря на Нейно Превъзходителство Херо Мустафа за отправената поканата към РСО „Централна Стара планина“, част от което е и Община Трявна. За мен бе удоволствие да се срещна лично с г-жа Мустафа и да я запозная отблизо с природните богатства на нашия край, туризмът, който развиваме и възможностите, които предоставяме на всички наши жители и гости на града, както и с една от най-големите гордости, които имаме, а именно Тревненската иконописна и резбарска школа!“ сподели след срещата г-жа Силвия Кръстева.

Кметът на Община Трявна покани американския посланик Херо Мустафа да бъде официален гост на предстоящите Национални Славейкови празници, които ще се проведат в началото на юни тази година.