ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ РАЗДАВАНЕТО НА ТЕМЕНУЖКИ В ОБЩИНА ТРЯВНА

април 4, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

След като в края на миналата седмица Община Трявна получи изключително голямо дарение от пролетни теменужки – близо 20 000 бр. и обяви, че цветя ще бъдат раздавани и на граждани, днес пред сградата на общинска администрация от сутринта се извиха опашки от нетърпеливи жители. Касетки с най-различни по цвят теменужки бяха предоставени също на Националната гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“, които ще бъдат засадени в двора на учебното заведение, както и на ЖП гарата в Трявна.

Припомняме, че местната власт получи безвъзмездно красивите коренчета пъстри и едноцветни теменужки от семейна оранжерия „Зеленко“, намираща се в село Стамболово, Община Павликени и бяха засадени от служители на Община Трявна в Централните градски части на Трявна и Плачковци, както и във всички кметски наместничества. Своите градинки, алеи и дворове зацветиха още ДГ „Калина“, гр. Трявна, ДГ „Светлина“, гр. Трявна, ДГ „Осми март“, гр. Плачковци и Социалните услуги в общността.

Днес се очаква да бъдат доставени още касетки с разсад теменужки и облагородяването на зелените площи в Община Трявна ще продължи през утрешния ден. Вече е сформирана бригада от общински служители, които отново ще се включат в засаждането на коренчетата. Допълнително ще бъдат зацветени градинките по ул. „Ангел Кънчев“, ул. „Белчо Белчев“, около паметника на Ангел Кънчев, кръговите кръстовища в Трявна и др.

Раздаването на теменужки също продължава. Всеки, който желае да получи разсад трябва да дойде на място в Община Трявна или да се обади на тел. 0894414282 – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“ при Община Трявна. Задължително след засаждане на цветята, гражданите трябва да върнат  пластмасовите саксии (амбалаж), с които разсадът им е бил предоставен.