И ТАЗИ ГОДИНА „КОЛЕДА В ГЛУШКА“ СЪБРА НАД 200 КГ КУЧЕШКА ХРАНА ЗА ЖИВОТНИТЕ В ПРИЮТА „УЛИЧНИ СЪРЦА“

декември 15, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

И през тази година благотворителната кампания „Коледа в Глушка“ на Община Трявна успя да събере над 200 кг пакетирана храна за безстопанствените кучета от приюта „Улични сърца“ в село Глушка. Припомняме, че инициативата стартира миналата година и вече е част от Коледно-новогодишната програма на местната власт. Каузата в помощ на опашатите ни приятели от приюта обедини и този път малки и големи, които с радост дариха пакети със суха кучешка храна, консерви и най-различни лакомства.

Най-инициативни, разбира се, отново бяха децата от ДГ „Калина“ и ДГ „Светлина“ в Трявна. Малчуганите старателно бяха подредили своите пакети с кучешка храна, които предварително бяха донесли в детските градини със своите родители. Всички единодушно заявиха, че кучетата са най-добрите приятели на човека и се надпреварваха да разкажат какви грижи полагат за своите домашни любимци.

Благотворителната кампания на Община Трявна „Коледа в Глушка“ предизвика вълна от съпричастност и сред местните жители, които и тази година подадоха ръка на животните в приюта. Десетки дарени чували, консерви и лакомства бяха събрани и от трите търговски обекта, които на драго сърце се включиха в инициативата – Магазин „БГ Фишинг“, зоомагазин „Рокси“ и зоомагазин „Лънчи“.

Събраното количество пакетирана кучешка храна ще бъде предадено в приюта „Улични сърца“ утре, 16 декември, в 10:00 ч.