И ТАЗИ ГОДИНА: КОЛЕДНА КАМПАНИЯ ЗА ЖИВОТНИТЕ В ПРИЮТА „УЛИЧНИ СЪРЦА“ В С. ГЛУШКА

ноември 22, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

След успешния старт на миналогодишната благотворителна кампания за животните в приюта за безстопанствени кучета „Улични сърца“ в село Глушка, тази година Община Трявна отново организира коледна инициатива в тяхна помощ. Под надслов „Коледа в Глушка“ местната власт има за цел да зарадва четириногите ни приятели и да подпомогне дейността на екипа на „Street Hearts BG“, с които успешно работи през последните години. Припомняме, че първото издание на кампанията успя да събере над 200 кг кучешка храна, най-различни лакомства и играчки, а в нея се включиха деца и ученици от местните детски и учебни заведения, както и десетки граждани с добри сърца.

„Тази година също приканваме децата и учениците да се включат активно в нашата коледна кампания, за да може заедно да зарадваме любимите ни четириноги приятели от приюта „Улични сърца“ в с. Глушка. Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват и вярвам в успеха на „Коледа в Глушка“ коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева. Заедно със своите родители, малчуганите могат да се включат в коледната кампания на Община Трявна като занесат в детското или учебно заведение пакетираната кучешка храна, която искат да дарят.

Набирането на дарения за приюта в село Глушка се извършва и на място в Община Трявна. Повече информация относно предаването на храна, лакомства, играчки и пр. гражданите могат да получат на тел.: 089 441 4282 – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“ при Община Трявна или на имейл адрес: yuliyana.tsaneva@tryavna.bg.

Желаещите да помогнат на безстопанствените кучета могат да го направят също с дарения на място в зоомагазин „Рокси“ и зоомагазин „Лънчи“, намиращи се в гр. Трявна.

Коледната благотворителна кампания „Коледа в Глушка“ продължава до 13 декември 2022 год. включително. Събраното количество пакетирана храна, лакомства и играчки ще бъде доставено от Община Трявна в приюта „Улични сърца“ на 16 декември 2022 год. съвместно с децата от ДГ „Калина“ – Трявна.