КАМЕРНИЯТ ХОР НА ГАБРОВСКИТЕ МОМЧЕТА С БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В ТРЯВНА В ПОДКРЕПА НА ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА

декември 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Камерният хор на габровските момчета при Ротари клуб – Габрово с първи благотворителен коледен концерт в Трявна. Събитието се организира със съдействието на Община Трявна и е включено в Коледно-новогодишната програма за тази година. Концертът ще представи общо 12 талантливи момчета, които ще зарадват местната публика със своите изпълнения на 10 декември 2022 год. /събота/ от 17:00 ч. в Многофункционална зала „Дръзновение“ в Трявна.

Поставена дарителска кутия на Ротари клуб-Габрово ще събира средства по време на концерта, с които ще бъдат подпомогнати проекти, свързани с творческото развитие на талантливите деца от Трявна и Габрово.

„Камерният хор на габровските момчета при Ротари клуб – Габрово досега са реализирали свои концерти в областния град, но тази година техни представители се свързаха с нас с идеята да направим нещо съвместно по повод предстоящите светли празници. Радвам се, че ще може да осъществим подобен концерт и за жителите на Община Трявна, с който ще можем да подпомогнем развитието на талантливите ни деца.“ сподели кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Момчетата са на възраст между 8 и 16 години и ще представят песни и клавирни произведения от български и чуждестранни композитори. Диригент на Камерния хор е Румяна Гръблева с клавирен съпровод Мирела Валявичарска.

Гостите на музикалното събитие в Трявна ще имат възможността да се запознаят и с творчеството на децата, занимаващи се с шев, текстил и предприемачество.

Вход свободен! Заповядайте!