КЪСО КИНО И ПРЕМИЕРА НА ФИЛМА „ДАЛЕЧ ОТ ВРЕМЕТО“

октомври 9, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Късо кино и премиера на филма „Далеч от времето“ ще се състои на 13-ти октомври от 19:00 ч. в Етнографски комплекс – Трявна. Подробности можете да намерите в събитието във Фейсбук.

 

„Лятото свършва, но идва есента! Всяко нещо, което започва, някога ще свърши. Дали има изключения? Има ли неща, които остават завинаги? Времето съществува ли или е просто математическа формула?
Заедно ще търсим отговорите в една вечер със силно първокласно кино, в уютната атмосфера на Етнографския комплекс в Трявна, с подкрепата на Община Трявна и сдружение „Промяната е в Теб“.
Водещата тема, обединяваща избраните 8 филма в селекцията е времето и неговата противоречива природа. Филмите ще поставят интересни въпроси, как то влие на живота ни, как възприятията ни за него се променят с времето. Всички тези теми ще се вплетат през завладяващи истории от различни жанрове като комедия, фантастика, черен хумор, философски. Освен тях ще покажем и два филма, навлизащи в дълбоките води на експерименталното кино.
Ексклузивно ще покажем и българският „Далеч от времето“ на режисьора Деян Цвятков. В тази история любовта на мъж и жена е накарала времето да спре. След дълго време на изолация, проблемите помежду им започват да излизат на повърхността. Най-доброто предстои!

Събитието се случва паралелно още в София, Варна, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Благоевград, Добрич и Русе.
Само в Трявна ще завършим с кино куиз и награди.

Вход свободен!“