КАСТРИРАЙТЕ БЕЗПЛАТНО СВОИТЕ КУЧЕТА В ПРИЮТА „УЛИЧНИ СЪРЦА“ В С. ГЛУШКА

декември 16, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Приютът за безстопанствени кучета „Улични сърца“ в с. Глушка и Община Трявна информират всички граждани, че започна нова кампания за безплатна кастрация на четирикраки любимци. Всеки, който желае може на място да кастрира своя домашен любимец и да се възползва от предоставената възможност, като по този начин ще се намали значително популацията и количеството на новородените и нежелани кученца.

Заявка за кастрация на домашно куче може да направите на официалния имейл адрес на Община Трявна – tryavna@tryavna.bg или на тел. 0894414282 – Юлияна Цанева, специалист „Връзки с обществеността“ към Община Трявна или да се свържете директно с приюта.

Съгласно сключен договор между местната власт и екипа на „Street Hearts“ залавянето на безстопанствени кучета на територията на Общината се извършва от 28 февруари 2020 год., а от края на септември тази година бе предоставена и метална клетка с примамка за хуманно прибиране на безстопанствените животни. В приюта кучетата се кастрират, обезпаразитяват, ваксинират и чипират, след което започва търсене на дом за тях в страната или чужбина. Полагат се всички необходими ветеринарни грижи, както от екипа на „Street Hearts“, така и от десетките доброволци, които помагат ежедневно.

От началото на декември „Улични сърца“ са заловили 12 бездомни кучета на територията на Община Трявна. Едно от района на Плачковци, едно от района на ЖП гарата в Трявна, 3 от металната клетка, която в момента е разположена в с. Черновръх, 3 от различни места из Трявна и 4 от с. Брежници. Всички животни са прегледани и е извършена кастрация. За същия период са кастрирани три домашни кучета, чийто собственик се е възползвал от безплатната услуга на приюта. Прибрани от него са също така 7 малки кученца. От приюта „Улични сърца“, съвместно с Община Трявна, призовават гражданите да подходят отговорно към кастрацията на своите животни, тъй като основната цел на фондацията е да се намали броя на бездомните животни в района посредством именно предоставената безплатна кастрация.