КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА БЕ УДОСТОЕН С ПЛАКЕТ ОТ БФЛА ЗА ПРИНОС КЪМ ЛЕКАТА АТЛЕТИКА

май 17, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Кметът на Община Трявна бе удостоен с почетен плакет за приноса си към развитието на леката атлетика и подпомагането на талантливите ни български деца. Призът бе връчен от президента на БФЛА, балканската федерация и европейската федерация по лека атлетика г-н Добромир Карамаринов по време на годишното общо събрание на федерацията, което се проведе в хотел „Панорама“ в Трявна в края на миналата седмица.

„За втори път сме тук в Трявна, наистина се гордеем, защото когато започнахме изнесените общи събрания през 2004 год., извън София, aз не си спомням някъде да сме повтаряли и сега за първи път всъщност правим събранието отново на място, където преди сме го правили – преди 15 години бяхме тук в Трявна, 2007 год., сега сме отново в Трявна. Това е показателно. И аз съм изключително благодарен, че дадохте място на най-висшият форум на нашето атлетическо семейство да се съберем в Трявна и това е така най-малкото, което можем да Ви поднесем в знак на нашата благодарност!“ сподели президентът на БФЛА при връчването на плакета на г-жа Силвия Кръстева.

 

Кметът на Община Трявна също изрази своята благодарност за оказаното уважение и подчерта, че развитието на леката атлетика е взаимно и двете страни ще продължават в тази посока.

„Първо искам да споделя, че винаги сте добре дошли в нашия град! Надявам се освен с прекрасната лекоатлетическа писта, която имаме, Трявна да Ви впечатли и с културата, с духа, който носи нашия възрожденски град без значение по какъв повод сте тук! Искам да изкажа благодарността си на г-н Карамаринов, затова че втори път след толкова много време сте в Трявна. Надявам се така да помогнете малко на нашия град и да повдигнете духа ни като водите тези, които тренирате тук в Трявна, за да може и ние също да получим това, което можем от Вас. Пожелавам успех и на добър час на БФЛА, защото всички знаем, че спортът дава много!“ заяви г-жа Силвия Кръстева.

По време на откриването на общото събрание стана ясно, че Трявна може да се превърне и в един от символите на леката атлетика. Президентът на БФЛА подчерта, че тук има изключително талантливи състезатели и градът има всички предпоставки за развитие на спорта, след като през 2007 год. общинското ръководство и федерацията дадоха зелена светлина в осъществяването на модерната спортна база в Трявна.

„Винаги след Общо събрание в този град се случва нещо – в Трявна след общото събрание дадохме зелена светлина на тази писта, всъщност г-жо кмет трябва да видим какво ще се случи след това събрание.“ постави въпроса пред кмета на Община Трявна г-н Добромир Карамаринов.

„Следващото нещо, което трябва да се случи е да имаме една прекрасна спортна зала поне докато съм в общината обещавам да се боря и да допълня, че искам лично да благодаря на г-н Кристиян Генев и на г-н Васил Донев за това, което правят за нашите деца в Трявна!“ завърши г-жа Силвия Кръстева.

За своя принос към развитието на леката атлетика и оказаното съдействие при провеждането на общото събрание на БФЛА с почетен плакет бе удостоен и г-н Васил Донев – член на Управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика „Хаммер-ХБ-Трявна“.