Кметът на община Трявна награди победителите в категория “ветерани” в международния ултрамаратон “Трявна ултра 2018”

юли 17, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

На 15 юни на площад “Пенчо Славейков” в Трявна се състоя официалното награждаване на победителите в дистанции 76 и 141 км на ултрамаратона “ТРЯВНА УЛТРА 2018”. Значимото спортно събитие се провежда за четвърта поредна година като събра повече от 650 участника от 19 държави.

Победителите в двете дистанции бяха разделени в пет групи “мъже”, “жени”, “мъже-ветерани”, “жени-ветерани” и “отбори”. Те получиха медали, грамоти, плакети с дърворезба, изобразяваща тревненската часовникова кула, както и пакети с продукти от спонсорите на събитието.

Специален гост на награждаването беше спортист номер едно на България за 2015-та година Габриела Петрова, която награди дамите, заемащи призовите места в дистанции 76 и 141 км.

Генералният спонсор на събитието Борис Недев връчи наградите на мъжете, класирали се от първо до трето място в двете дистанции.

 

Групата на ветераните “жени” и “мъже” получиха своите награди от кмета на Община Трявна Дончо Захариев.

Организаторите на ултрамаратона Сдружение “Ай Рън” изразиха своята благодарност към кмета на Трявна, кмета на Плачковци, спонсорите на събитието и всички организации и институции, подпомогнали осъществяването на планинското бягане тази година, като им връчиха грамоти и специални плакети.

Дончо Захариев отбеляза, че двете спортни събития, провеждащи се на 15 юли 2018 – финалът на “ТРЯВНА УЛТРА” и финалът на Световното първенство по футбол, са еднакво значими за спортния календар на България и света. Той благодари на организаторите, доброволците и най-вече на състезателите, благодарение на които това прекрасно събитие се провежда вече четвърта поредна година в Трявна.

 Грета Господинова-Станева