Кметът на община Трявна награди тревненските призьори от конкурса „Мой град, моя гордост“

юни 13, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

Конкурсът беше част от програмата на празника „Балканът пее и разказва“, който тази година се проведе в град Елена. Целите на фотоконкурса „Мой град, моя гордост“ бяха: да провокира  желание у любителите на фотографията със средствата на това изкуство да запечатат емблематични за своя град обекти, да се затвърди чувството на гордост от достойнствата на родния край, да се даде възможност за творчески подход не само към избрания обект, но и към заглавието на снимката и с изложбата, оформена от най-добрите снимки, да се покаже специфичната красотата на всеки град и обединяващото – духът на гордия балканджия.

Участниците бяха разделени в две възрастови групи – ученици и възрастни. Участници от Трявна заемат първите места и в двете възрастови групи. При учениците е отличена Николета Дамянова, ученичка от 9 клас в СУ „Петко Рачев Славейков“. Във втората възрастова група първата награда също е за тревненци – тя бе присъдена на Александра Иванова.

Днес кметът на общината Дончо Захариев връчи на двете тревненки техните награди изпратени от община Елена, а от себе си прибави и значки с герба на Трявна.

 

Ето и творбите на двете призьорки, с които те участваха в конкурса.