КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА НАГРАДИ ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА ЗА ЛЕВСКИ

февруари 22, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Кметът на Община Трявна награди всички участници в тазгодишното издание на детския конкурс за рисунка, посветен на Апостола на Свободата – Васил Левски! Инициативата се провежда всяка година и се организира съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по случай отбелязването на годишнината от гибелта на един от най-ярките ни национални герои Васил Иванов Кунчев.

Под наслов „Моята представа за Левски“, тази година, инициативата, която няма конкурсен характер, събра рекорден брой рисунки на деца и младежи, изобразяващи техните представи за делото и живота на Левски – цели 102 авторски творби. Участие взеха възпитаници от ДГ „Светлина“ – Трявна , СУ „Петко Р. Славейков“ – Трявна, ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“ – Трявна и ОУ „Васил Левски“ – Плачковци. За своето творчество, инициатива и родолюбие, всички малки художници получиха поощрителни предметни награди в областта на изобразителното изкуство, за да развиват своите умения и способности.

Кметът на Община Трявна зарадва първо най-малките сладури от Детска градина „Светлина“, които бяха наградени в Ритуалната зала на Община Трявна и им пожела да бъдат здрави, все така инициативни и да продължават да бъдат гордост за възрожденския ни край. С много радост и усмивки на лице, 12-те поощрени малчугани приеха своите награди и обещаха на г-жа Силвия Кръстева, че догодина пак ще се включат в местната инициатива за Васил Левски с още по-хубави рисунки.

Цели 66 ученици бяха наградени в Средно училище „Петко Р. Славейков“ в Трявна. Г-жа Силвия Кръстева лично връчи блокчетата и моливите на децата и ги поздрави за знанията им относно делото на Левски и творчеството, което са проявили върху белия лист хартия, рисувайки Апостола на Свободата!

16 деца и младежи с 17 рисунки представиха Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“ в тазгодишното издание на „Моята представа за Левски“. И тук кметът на Община Трявна се увери, че учениците са внимавали в час и знаят кой е Дякон Левски, с какво е допринесъл за Освобождението на България, след което  поощри всеки един от тях за знанията и уменията им.

Последните отличия бяха раздадени на 7 ученици от различни класове в Основно училище „Васил Левски“ в Плачковци. Несъмнено децата показаха, че са горди последователи на своя патрон и ще продължават смело да вървят по неговите стъпки.