КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ОФИЦИАЛНО ЗАКРИ VI-TO ИЗДАНИЕ НА „TRYAVNA ART FESTIVAL“ 2022

август 9, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

На 7 август кметът на Община Трявна официално закри шестото издание на единствения по рода си класически фестивал, който се провежда на територията на общината – „Tryavna Art Festival“ 2022. Г-жа Силвия Кръстева благодари още веднъж на организаторите в лицето на цигуларя Димитър Малакчиев и пианистката Сирма Величкова, че въпреки трудностите и изпитанията, които пандемията от Covid-19 постави, двамата не са прекъсвали провеждането на фестивала и Трявна е била негов домакин от шест години насам.

Кметът на Община Трявна изрази радостта си, че възрожденския град може да бъде средище и на подобно музикално събитие, което винаги успява да събере на една сцена световноизвестни величия и да предложи на публиката класика, джаз и приятни емоции. Не на последно място, г-жа Кръстева пожела на всички да бъдат здрави, все така успешни в професионален и личен план и подчерта, че Трявна ги очаква и през следващата година. Припомняме, че събитието се провежда ежегодно под патронажа на кмета на Община Трявна и с финансовата подкрепа на местната власт и е важна част от общинския културен календар.

„Tryavna Art Festival“ 2022 бе закрит със заключителен концерт на младите участници в четвъртия Международен музикален конкурс за изпълнители, който се проведе в рамките на фестивала. Тази година форматът събра над 100 музикални надежди от над 30 страни, като една част от тях се явиха присъствено, а друга онлайн. Най-добрите от тях бяха отличени с грамоти и медали от преподавателите в лятната академия, които са и професионални виртуози, както и от организаторите на „Tryavna Art Festival“ 2022.

Фотограф: Димитър Сотиров