КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПОЛУЧИ БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ОТ КНСБ

декември 13, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева получи благодарствен адрес от Конфедерацията на независимите синдикати в България за добър социален диалог. Адресът бе връчен лично от Областния координатор на КНСБ – Габрово – г-жа Росица Йонкова и експерта към Регионален съвет на КНСБ – Габрово – г-жа Цветомира Джепунова, които благодариха на г-жа Кръстева за ползотворното сътрудничество през изминалата година и за отзивчивостта, която местното ръководство винаги е проявявало.

От своя страна, кметът на Община Трявна изключително много благодари за признанието и увери областните представители на КНСБ – Габрово, че сътрудничеството и успешната работа между двете институции ще продължат и занапред и им пожела топли и светли Коледни и Новогодишни празници.

По време на партньорската среща, която двете страни проведоха, бяха обсъдени постигнатите договорености в държавно делегираните дейности, както и предизвикателствата, които стоят на дневен ред през новата година. В събитието участва също председателят на синдикалната организация на КНСБ при Община Трявна Теодора Кусева.

Росица Йонкова благодари на кмета г-жа Силвия Кръстева за усилията, които тя и нейният екип полагат да достигнат максимално финансови средства до служителите в бюджетната сфера. Също така, бе отчетен и добрият диалог между работодателя и синдикалната организация на КНСБ в общинска администрация, където към момента е постигната изключително висока синдикална плътност от над 90 членове.

Засегнат бе и въпросът за липсата на специалисти по здравни грижи и недостига на средства по делегираните бюджети в детско и училищно здравеопазване, където въпреки дофинансирането от страна на Общината, заплатите остават под договореностите за бранша.

Не на последно място бе отчетена и ангажираността и отзивчивостта на ръководството на общината за предоставянето на икономическа информация, необходима на синдиката за колективно договаряне и анализи на общинския бюджет за държавно делегираните дейности.

До

г-жа Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС

УВАЖАЕМА Г-ЖО КРЪСТЕВА,

От името на Регионален съвет на Конфедерация на независимите синдикати в България – Габрово Би благодаря за ползотворното сътрудничество през изминалата година!

Благодаря за съпричастността и ангажираността, за социалната отговорност и отзивчивост, демонстрирана от Вас и хората от екипа Ви!

Успешното ни сътрудничество през изминалата година спомогна за преодоляване на редица предизвикателства в името на едно по-добро бъдеще на работещите българи.

Вярвам, че ефективното ни партньорство ще продължи и в бъдеще.

С пожелание за благодатна и успешна 2022 година!

С уважение,

Росица Йонкова
Областен координатор на КНСБ – Габрово