КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПООЩРИ ВСИЧКИ ДЕЦА, УЧАСТВАЛИ В ДЕТСКИЯ ВИДЕОРЕЦИТАЛ „БЪЛГАРИЯ-МАЙКА НА ГЕРОИ“

март 4, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева поощри всички деца, които взеха участие в тазгодишното издание на детския видеорецитал „България – майка на герои“. Припомняме, че инициативата се организира ежегодно от местната власт и местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и има за цел да провокира родолюбието и патриотичния дух у подрастващите. Детският видеорецитал на патриотични стихове, разбира се, и тази година бе обвързан тематично с отбелязването на Националния празник на България – 3 март.

Участие в инициативата взеха общо 15 деца, възпитаници на Детска градина „Светлина“ в Трявна, Детска градина „Калина“ в Трявна, Средно училище „Петко Р. Славейков“ в Трявна и Основно училище „Васил Левски“ в Плачковци. За своето старание и патриотичен рецитал малчуганите бяха поощрени с образователни награди от кмета на Община Трявна в Ритуалната зала на общинска администрация.

„Деца, искам първо да Ви благодаря, че се включихте в нашия детски видеорецитал „България-майка на герои“ и да Ви поздравя за старанието и труда, които сте положили! Пожелавам Ви да сте все така ученолюбиви, да се гордеете, че сте българи, да уважаваме и ценим всички наши празници и да продължавате все така да ни радвате!“ сподели г-жа Силвия Кръстева, след което раздаде на всяко едно от тях подаръчна чантичка с поощрителни пособия.

В знак на благодарност, малчуганите славно изрецетираха пред кмета на Община Трявна по едно патриотично стихотворение и обещаха пак да участват в инициативите на местната власт. Най-големият сред участниците – четвъртокласникът Димитър Сотиров от ОУ „Васил Левски“ – Плачковци подари на г-жа Силвия Кръстева картичка за предстоящия 8-ми март, с което я зарадва още повече и й пожела да е здрава и все така успешна.