Кметът на Община Трявна поздрави по случай 100-годишния юбилей ветерана от Втората Световна война Ефтим Алексов

април 23, 2018
Автор: Веселин Михов

image

На 21 април 1918 г. в благоевградско се ражда Ефтим Милушев Алексов. Още в периода от 1934 г. до 1939 г. Ефтим Алексов служи в царската армия, участва във Втората световна война. След войната Ефтим Алексов се завръща в родното си село, където създава семейство и работи за облагородяване на селото. Ефтим Алексов има 3 деца, 6 внука, 10 правнука и 8 праправнука. През последниге години той живее в тревненското село Азмани. Днес, 100 години по-късно г-н Алексов отпразнува своя юбилей сред многобройните членове на своето семейство и приятели.

Специални гости на събитието бяха кметът на Община Трявна Дончо Захариев, заместник-областният управител Мария Пенева, представители на Военно окръжие-Габрово и на Съюза на ветераните от войните в Габрово.

Дончо Захариев поздрави столетника по случай неговия юбилей, като му пожела да бъде жив и здрав за радост на всички негови потомци, които да извлекат от богатия му житейски опит и да се гордеят с достойно изпълнения от него дълг към родината.

“Това е достолепна възраст и всички хора, които са я достигнали, заслужават почит и благодарност! Дано животът Ви е изпълнен с повече спокойствие и радост!”, пожела още кметът на Трявна.

Своите поздравления към рожденика поднесоха заместник-областният управител на Габрово Мария Пенева, представителите на Военно окръжие-Габрово и на Съюза на ветераните от войните в Габрово, близки и приятели на семейството.

Ефтим Алексв получи поздравителни адреси за своя юбилей от министъра на отбраната, областния управител на област Габрово, началника на Военно окръжие-Габрово и Съюза на ветераните от войните в Габрово. Г-н Алексов бе награден от Министерството на отбраната с почетен знак за принос към отбраната на страната и във връзка със 100-годишнината му.

Кметът на Община Трявна Дончо Захариев връчи на столетника специално изработена за неговия юбилей торта.